ARA avustus kuntotutkimuksiin ja korjaussuunnitteluun

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA tukee taloyhtiöiden ja omakotitalojen kosteus- ja mikrobivaurioiden sekä sisäilmaongelmien selvittämiseen liittyvää tutkimusta eli kuntotutkimuksia sekä vaurioiden korjaamiseen liittyvää suunnittelutyötä 50% osuudella. 

Edellytyksenä on avustuksen hakeminen ja päätöksen saaminen ennen töiden aloitusta. Lisäksi tutkimukset tulee suorittaa pätevien asiantuntijoiden toimesta ja suunnitteluun tulee olla riittävä pätevyys. Serviz Oy:ltä löytyy pätevyydet niin kosteusvauriotutkimuksiin, kuin suunnitteluunkin.

Kuntotutkimuksessa avustettavia kustannuksia ovat kuntotutkimusten suunnittelun, tutkimustöiden, tarvittavien näytteidenoton ja niiden analysoinnin, kuntotutkimusraportin laatimisesta aiheutuvat kustannukset, sekä muut olennaisesti kuntotutkimukseen liittyvät kustannukset. 

Pelkkä kuntoarvio ei ole avustettava toimenpide, mutta kuntoarviossa todettujen puutteiden tai riskien perusteella tehtävät kuntotutkimukset voivat olla. Kuntotutkimus sisältää yleensä aistinvaraisen kuntoarvion ja rakenteisiin kohdistuvan tutkimuksen, joka sisältää yleensä aina rakennekosteusmittauksen sekä tarpeen mukaan materiaalinäytteen laboratorioanalyysin. 

Valtaosa sisäilmaongelmista liittyy kosteus- ja mikrobivaurioihin. Kosteus- ja mikrobivaurioita on erityisesti viime vuosituhannella rakennetuissa taloissa, joissa ei ole kunnollisia märkätilojen vesieristeitä, joiden salaojat ovat puutteellisia tai tiensä päässä tai joista löytyy riskirakenteita, kuten valesokkeli, tuulettuvat puualapohjat, tasakatot ym. Nyt on aika tarttua toimeen ja selvittää, mitä rakennuksesta tulee korjata ja miten korjaus tehdään. Lähetä viesti alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla asiakaspalvelu@kunnontarkastus.com tai soita 09 4245 4540 niin autamme ratkaisemaan ongelmat.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close