Märkätilatarkastus ja kosteusmittaus

Asuinhuoneiston kaupoissa yksi merkittävimpiä kosteusriskejä liittyy märkätiloihin ja niiden kuntoon. Märkätilan kuntoa voidaan selvittää kosteusmittauksella, jonka perusteella voidaan päästä esimerkiksi kosteusvaurion jäljille. Kosteusmittaus on kuitenkin vain yksi osa märkätilatarkastusta ja märkätilasta löytyy monta muutakin tarkastettavaa kohtaa, joiden perusteella sen kuntoa ja kosteusteknistä toimintaa sekä turvallisuutta voidaan arvioida. Alla on esitelty märkätilatarkastuksemme sisältöä tarkemmin.

Vesieristys

Vesieristyksen tarkoituksena on estää laattasaumojen ja läpivientien kautta pintamateriaalin alle kulkeutuneen veden pääsy syvemmälle rakenteisiin. Vesieristystä ei voida aukottomasti tarkastaa enää laatoituksen jälkeen, mutta sen olemassaolo voidaan todentaa lattiakaivosta, vesikalusteiden liitoksista, lattiakaivosta tai läpivienneistä. Samoin esimerkiksi läpivientien liitoksista voidaan arvioida niiden vesitiiveyttä. Pintakosteusmittauksella voidaan löytää kosteuseroja, jotka saattavat viitata vaurioon.

 

Ilmanvaihto

Ihmisen toiminta ja keho tuottavat rakennuksiin kosteuslisää. Erityisesti märkätiloissa suihku, saunominen, pyykin pesu ja muu veden käyttö aiheuttavat erittäin suuren kosteuslisän. Tämän vuoksi kylpyhuoneissa tulisi olla riittävä poistoilmanvaihto, jotta ilmaan kertynyt kosteus ei siirry muihin asuintiloihin tai jää märkätilaan, vaan siirtyy ilmanvaihdon kautta ulos rakennuksesta. Samaten tuloilmaa pitää saada riittävästi esimerkiksi kynnyksen kautta.

Turvallisuus

Märkätilan lattia on usein märkä ja se voi siten olla liukas ja aiheuttaa kaatumisvaaran. Sähkö ja vesi ovat vaarallinen yhdistelmä, minkä vuoksi sähkölaitteiden ja pistorasian asennukset tulee toteuttaa turvallisesti sähköiskun vaaran minimoimiseksi. Saunassa kiukaan tulee olla asennettu valmistajan ohjeen mukaisesti, sijoitettu turvallisesti suojakaiteiden taakse ja saunan lauteille kulun tulee olla turvallinen. Liian kuuma vesi voi aiheuttaa palovamman vaaran.

Muut seikat

Kalusteiden, vesikalusteiden, vesijohtojen ja viemärien asennuksen tulee olla sellainen, etteivät ne aiheuta rikkoontumisen vaaraa tai loukkaantumisen vaaraa käyttäjille. Pintamateriaalien tulee olla kunnossa ja ehjiä, laattojen hyvin kiinni alustassaan, silikonisaumojen ja laattasaumojen tulee olla ehjiä ja siistejä, lattiakaivon puhdas, oikein asennettu ja ehjä ja ovien tulee toimia sujuvasti. 

Märkätilatarkastuksella riskit hallintaan

Märkätilan pintakosteusmittauksen sijaan kannattaakin lähtökohtaisesti aina tilata kattavampi märkätilatarkastus, sillä samalla kertaa ja varsin kohtuullisella lisäkustannuksella saadaan paljon kattavampi kuva kodin riskialtteimman tilan kunnosta ja toiminnasta sekä mahdollisista riskeistä. Märkätilojen asennuksissa tehdään edelleen virheitä, eli uudehkotkin märkätilat kannattaa tarkistuttaa niin asuntokauppojen yhteydessä kuin ennen takuun päättymistäkin. 

Serviz tarjoaa märkätilatarkastuksen hintaan 375€ + matkakulut 1€/km toimistoltamme kohteeseen ja takaisin. Tarkastus dokumentoidaan kirjallisesti, käyttäen apuna valokuvia kohteesta ja raportissa kuvataan selkeästi mahdollisesti suositellut toimenpiteet ja riskit sekä puutteet. Näin voit välttyä yllätyksiltä jälkikäteen, olit sitten ostamassa tai myymässä asuntoa. 

Voit myös soittaa asiakaspalveluumme 020 730 3240 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Black week tarjous!

Rekisteröidy alla olevalla lomakkeella ja lähetämme antamaasi sähköpostiin alennuskoodin valittuun palveluun. Rekisteröityminen on mahdollista Black Weekin ajan eli 27.11 asti. Alennuskoodi on voimassa 2 kuukautta kampanjan loppumisesta (27.01.2023). Alennuskoodi on käytössä myös kiinteistönvälittäjillä kun tilaus tehdään asiakkaan puolesta.

Black Week-tarjoukset:

Asuntokaupan kuntotarkastus – 300€ alennus alkuperäisestä hinnasta

Märkätilatarkastus – 100€ alennus alkuperäisestä hinnasta

Osakehuoneiston tarkastus -150€ alennus alkuperäisestä hinnasta

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close