Millainen on hyvä kuntotarkastaja?

Kuntotarkastaminen on haastava yhdistelmä teknistä tarkastamista, laadukkaan analyysin toteuttamista ja asiakaspalvelua. 

Kuntotarkastajalta vaaditaan osaamista rakennustekniikasta niin teoriassa kuin käytännössä. Teoreettisen osaamisen pohja muodostuu perustutkinnosta, joka on mielellään joko AMK- tai yliopistotasoinen (DI) rakennusinsinööri, talotekniikkainsinööri, rakennusmestari. Kun teoriapohjaa on joidenkin vuosien ajan sovellettu käytännössä talonrakennusalalla tai suunnittelutöissä, alkaa henkilöllä olla hyvät valmiudet rakennusten teknisen kunnon arviointiin. 

Tämän vankan perustan päälle tarvitaan vielä spesifistä koulutusta tai kertausta rakennusfysiikasta, kosteusmittauksista, rakennusmääräyksistä ja ohjeista sekä asuntokaupan lakiteknisestä puolesta, ennen kuin henkilö on valmis kuntotarkastuksiin. 

Servizillä tarjoamme tarkastajillemme oman koulutuksen edellä mainituilla osa-alueilla. Koulutusmateriaali on kehitetty yhdessä alan muiden huippuasiantuntijoiden kanssa ja koulutus toteutetaan AKK-pätevyyden omaavan tarkastajan toimesta. 

Useimmat tarkastajistamme tekevät meille töitä osa-aikaisesti. Tyypillisesti he ovat päivätöissään työnjohtajina rakennustyömailla, rakennesuunnittelijoina, valvojina tai muissa alan asiantuntijatöissä. Tämä tausta yhdessä koulutuksemme ja työkalujemme kanssa antaa erinomaiset valmiudet tehdä laadukkaita kuntotarkastuksia. Serviz Oy:n täysipäiväinen henkilökunta puolestaan suorittaa kuntotarkatusten lisäksi rakennustyön valvontaa ja tarkkailua, kuntotutkimuksia, sisäilmatutkimuksia, kosteusmittauksia, kosteuskoordinaattorin tehtäviä tai vastaavan työnjohtajan tehtäviä. 

Koska palveluksessamme on eri alan huippuosaajia, löytyy hankalampiinkin tilanteisiin tuki talon sisältä. Tarkastajamme vaihtavatkin aktiivisesti ajatuksia kollegoidensa kanssa, kun vastaan tulee tilanteita, joissa arvioidaan esimerkiksi tiettyjen riskirakenteiden tai vaurioiden tutkimiseen vaadittavia toimenpiteitä.

Kiinnitämme myös erityistä huomiota myös asiakaspalveluun ja koulutamme tarkastajat siihen. Asuntokauppatilanteet ja esimerkiksi kosteusvaurioiden löytyminen ovat monesti erittäin herkkiä aiheita käsiteltäväksi, minkä vuoksi on tärkeää, että tarkastaja osaa selittää asiat asianmukaisesti, turhaa hämmennystä ja kitkaa aiheuttamatta.

Lisää luettavaa

Kysyttävää? Ota yhteyttä ja autamme!

24/7 asiakaspalvelu puhelimitse (0,25€ /min)