Sisäilmaseuranta

Rakennus toimii eri tavalla erilaisissa olosuhteissa. Ulkoilman kosteus, lämpötila, tuuli, epäpuhtaudet ja sateet vaikuttavat sisäilmaan, aivan kuten rakennuksen sisätilojen käyttökin. Jatkuvalla sisäilmaseurannalla saat kerättyä talteen rakennuksen sisäilman laadun pitkältä aikaväliltä. Jos tulokset ovat hyviä, voit luottaa siihen, että sinä ja perheesi vietätte aikaa terveellisessä ympäristössä. Mikäli mittaustulokset osoittavat puutteita, asiantuntijamme voivat auttaa löytämään ratkaisun ongelmaan.

Serviz -sisäilmaseuranta on helppo ja nopea ottaa käyttöön, sillä anturilaitteet toimivat paristoilla ja tiedonsiirtoon ei tarvita paikallista internet -yhteyttä tai sim-kortteja. Anturit ovat kalibroituja ja maailman merkittävimpien valmistajien teollisuuskäyttöön valmistamia. Kaikki mittaustieto jää talteen, joten sitä voidaan käyttää ongelmien ratkaisuun myöhemmin. Tulokset ovat tarkasteltavissa tietokoneella tai mobiililaitteella mistä hyvänsä. 

Mukavuus

Ilman lämpötila ja kosteus ovat olennaiset osat lämpöviihtyvyyden suhteen. Lisäksi ilman raikkauden tuntemukseen vaikuttaa hiilidioksidin määrä. Äärimmäisiä tapauksia lukuun ottamatta nämä eivät kuitenkaan aiheuta pitkäaikaista terveyshaittaa. Sisäilman mukavuuden laskenta näiden kolmen mitattavan suureen pohjalta on monimutkainen yhtälö, sillä kokonaisuus  ratkaisee.

Järjestelmämme ilmoittaa selkeästi sisäilman mukavuuden %-arvona, jonka kaikki ymmärtävät. Mikäli mukavuudessa on puutteita, pääsee mittaustuloksiin pureutumaan tarkemmin, jotta syyt paljastuvat. Mukavuusindeksi kertoo paljon ilmanvaihdon toiminnasta ylipäätään, joten sillä on merkitystä myös asumisterveyden kannalta.

Terveys

Ulkoilman pölyt eli pienhiukkaset kulkeutuvat sisäilmaan ja aiheuttavat terveyshaittaa. Vaarallisia pienhiukkasia syntyy mm. puun poltosta ja liikenteestä. Ilmanvaihdon suodattimilla voidaan niiden määrää vähentää, mutta kaikkia pienhiukkasia ei paraskaan suodatin poista. Rakenteiden läpi virtaava ilma kuljettaa myös mukanaan rakenteista irtoavia pienhiukkasia.

VOC-yhdisteet ovat haitallisia kaasuja, joita haihtuu lähes kaikesta teollisesti valmistetusta materiaalista. Lähteenä voi olla rakennusmateriaalit, kalusteet, ihmisen toiminta (ruon valmistus, siivous) tai erilaiset mikrobit kuten homeet.

Järjestelmämme laskee pienhiukkasten (PM 2.5 ja PM10) sekä TVOC -arvon perusteella sisäilman terveysindeksin, josta ilmenee selkeästi sisäilman terveellisyys. Kuten mukavuuden osalta, myös terveysindeksiin liittyvät mittaustulokset ovat tarkasteltavissa koko mittaushistorian ajalta ongelmien ratkaisemista varten.

Tarjoamme sisäilmaseurannan palvelupakettina, johon sisältyy anturilaitteet, tiedonsiirto ja verkkopalvelun rajaton käyttö 12kk ajan. Palvelun hinta on 695€. Suosittelemme mittausjakson aloittamisen yhteydessä tehtäväksi sisäilmakatselmusta, jossa voidaan arvioida huoneiston tai rakennuksen tekninen kunto ja riskit sisäilman kannalta. Sisäilmaseurantapalvelun tilatessasi saat siitä 75€ alennusta mikäli kohteeseen on ensin tehty sisäilmakatselmus. Näin saat 995€ yhteishintaan kattavan palvelun, jonka avulla voit päästä sisäilmaongelmien jäljille, löytää niihin ratkaisut ja varmistaa sisäilman laadun kotonasi tai toimistossasi.

Täytä alla oleva lomake niin olemme yhteydessä palvelun aloittamiseksi!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close